Våra tjänster

Kamin, öppen spis eller vedspis

En braskamin skapar alltid en varm och trevlig atmosfär i ditt hem. Den ger  vänner och familj en mysig plats att umgås och träffas kring. 

Vi installerar och murar din kamin, öppenspis, eller vedspis på ett säkert sätt. Den kan installeras helt fristående i rummet eller som en inbyggd lösning i t.ex. en vägg. Vi utför komplett montering och installation av kaminer och eldstäder.

Har man en tidigare eldstad i bostaden så utför vi även kaminbyte.

OBS! Nyare kaminer och eldstäder är mycket effektiva värmekällor. En modern kamin kan minska vedförbrukningen med upp till 50 procent jämfört mot äldre kaminer. Därav kan det vara fördelaktigt att byta ut sin gamla eldstad mot en ny som är både effektivare och energimärkt. Det sparar både på miljön och plånboken.

 

Golv & väggar

Vi gör olika typer av murarbeten på allt från mindre bostadsrättsföreningar till privata hus och villor, dvs både nybyggnationer och renoveringar.

Vi har en mycket god kompetens inom murning av tegelfasader med helt nya fasader samt renoveringar av äldre fasader, men vi murar även allt ifrån blockväggar och husstommar till husgrunder, ytterväggar och innerväggar.

Tegel bränns i ugnar med riktigt höga temperaturer vilket påverkar teglets utseende och gör att varje tegelsten får ett unikt och vackert utseende. Samtidigt gör värmen teglet till ett material som håller med tiden. Underhållet på en tegelfasad är minimalt, medan exempelvis en fasad av trä kräver underhåll och ommålning cirka vart tionde år. 

Vi murar gärna upp både golv, inner- eller ytterväggar. Kanske har du tagit fram en helt ny planlösning, eller så renoverar vi upp en befintlig vägg med nytt material. Du väljer själv material/stil, kanske blir det klassiskt tegel eller putsad yta – du bestämmer! 

Underhåll av skorsten, renovering & nybyggnation

En skorsten som läcker är en dödsfälla för dig och din familj. Problemen kommer ofta sakta, smygande och kan till slut leda till sprickor som släpper igenom farliga brandgaser in i huset. 

Därför är det bra att reparera en skorsten tidigt. Vänta inte tills sotaren inte godkänner den. Det är lätt att tro att den enda anledning till att underhålla skorstenen är för att den ska vara visuellt snygg, men det ligger betydligt mer bakom detta.

Dödlig kolmonoxid varken luktar eller syns och kan sprida sig i ditt hem om röken leds fel. Du märker snabbt av detta om du blir yr och får huvudvärk när du eldar i hemmet. 

Vi kan renovera din gamla eller skadade skorsten alternativt; bygga upp en helt ny skorsten om skicket på den kräver detta.

Z

Besiktning av skorsten

Vi utför även besiktning av din befintliga skorsten. Kvaliteten på din skorsten är betydelsefull för både brandsäkerheten och utseendet på ditt hus. 

Är du osäker på hur längesedan din skorsten fick sig en översyn?

Isåfall är det klokt att beställa en besiktning av oss för att säkerställa att allt är ok, då följderna av att ha en trasig skorsten kan vara katastrofala och kan leda till en ev. eldsvåda.

Renovering, rivning

Är du trött på slitna eller trasiga tegelväggar eller flagnande och nedgågna puts ytor? Vi river ut det gamla vid en renovering och murar upp nya väggar enligt önskad planlösning.

Vi murar både stommar samt ytter- och innerväggar, liksom arbete med tegel och block.

Men vi genomför också mer kundanpassade murningsarbeten. Vi är uppskattade för vårt gedigna hantverk och kunnande och vi är stolta över att få vara det självklara valet vid dem mer komplicerade uppdragen.

Idag har vi en stabil verksamhet för renovering och återställning av dem äldre puts och murnings material ”som en gång i tiden” såg snyggt ut, och vi håller alltid högsta kvalitet i både material och hantverk.

Specialanpassning

Har du kanske en helt egen idé om hur du skulle vilja att det såg ut i ett visst rum? Önskas ev en ny planlösning? Eller specialanpassning av en viss yta i hemmet? Vi lyssnar gärna på dina tankar och utformar en unik lösning, helt efter dina önskemål!

Kakel & Klinker

Vill du som många andra ha helkaklat i badrummet? Vi sätter gärna kakel och klinkers i både badrum, kök eller varför inte i uterummet?

Din expert på kamin & skorsten i Värmland!

Varm välkommen till Kamin & Murtjänst, vi är företaget som hjälper dig med kaminer, skorstenar och murningsarbeten, inklusive putsning i Värmland.

Med över 30 års erfarenhet har vi vad som krävs för att presentera ett resultat som uppfyller dina förväntningar.

Vi tar stor stolthet i vår yrkesskicklighet och murar både vägg, golv, skorsten, braskamin, eldstad, vedspis och spiskåpor.

Många av våra kunder finns i närheten av Karlstad, Hammarö, Skoghall, Forshaga, Arvika eller Grums och du får hjälp med det mesta som berör kaminer och murning.

Utöver murning och kaminer så kan vi också erbjuda fler tjänster gällande skorstenar, så som exempelvis nybyggnation, renovering och besiktning av skorsten.

Är du intresserad av vad vi har att erbjuda så kan du kontakta oss redan idag för en KOSTNADSFRI konsultation. Vi bjuder på ett kostnadsfritt möte där vi diskuterar mer om dina önskemål och hur du vill ha resultatet.

Vi finns här för att hjälpa dig med kaminer i Karlstad, HammaröArvika, Forshaga och Grums med omnejd.

Återigen så hälsar vi dig varmt välkommen som kund till oss!

Några exempel på våra lösningar:

Braskamin

Fristående braskamin passande det moderna, stilrena hemmet.

Eldstad

Murad & putsad eldstad som ger både värme och en mysig känsla av den sprakande brasan under hemmakvällarna.

Vedspis

Inmurad & putsad vedspis för en lantlig och hemtrevlig känsla i tex köket. Smart vedförvaring inmurad under spisen.

Spiskåpa

Murad & putsad spiskåpa ovanför vedspis, klassiskt, lantligt, kåpan ger även köket en komplett helhetskänsla.

Skorsten

Skorsten, en viktig del av huset som måste vara i gott skick för att behålla god brandsäkerhet. Vi både besiktigar och renoverar din skorsten vid behov.

Vägg

Murad tegelvägg, du bestämmer stil och planritning, och vi skapar husets mysigaste atmosfär med vägg i rustikt tegel.

Mysigt Vardagsrum

Varför välja oss?

  • Tryggt – Över 30 års erfarenhet
  • Pålitliga – hållbara & gedigna installationer!
  • Säkert – alltid din säkerhet i fokus!
  • Lokalt – din lokala leverantör i Värmland!